Sunday, May 10, 2009

CERITERA KEM S.A.T.U. - Day 1 (The Journey)

"S.A.T.U. - Survive All The Unexpected
Sebangsa, Agama dan Tanahair yang Utuh kita perjuangkan"


dah seminggu berlalu.....


yang berlalu tu kem S.A.T.U. lah baru-baru ni dah dilangsungkan ..cewahhh bukan main skema lagi ayatnyer... kan walhal dah naik merah telinga den menahan ... tak lupo jugak mato den ney haaa... ramai dah haaa dok bising yo... mtk gamba...mtk gamba... eh pehal lak cakap nogori neh... padahal program kat perak... hehehehe okayyy kesian laa kome-kome semua yerk... dok menunggu jerk.. haaa... sebelum teman revealkan lagi gamba yang ader tu haaa.... moh lerr teman citer sikit aper sebeno-benonyer yang berlaku masa hari nak bertolak tu yerk...


jadi perjalanan mereka ni bermula dari stesen LRT Bandar Tasik Selatan... kat situ laa segala sesi pendaftaran, penerangan, pembayaran, sarapan, gossipan... errr aper lagi an yerk... dan terima kasih kepada saudara Adib dan Topek yang telah banyak bertungkus-lumus sebaga abg logistik... dan sungguhpun Adib tak dapat nak follow atas sebab-sebab keluarga, kalau takde dier maka takde laa tiket bas kamu semua...

tujuan berkumpul di LRT BTS mungkin kerana dahulu program pertama sungkai juga bermula sebegitu dan pembahagian kumpulan lebih mudah berbanding di PUDURAYA. lagipun rasanya cam dah berapa lama tak naik tren bawak periuk belanga semua (atau tak pernah pun hehehe) macam-macam cerita yang didengari ... pasal sandwich laaa kak boom laaa... pasal beg saper paling besar laaa... pasal tak pakai spek laaa... macam2 lagi laa... dan alhamdulillah penerimaan awal agak berjalan lancar...semua seronok... sayangnya gambar2 masa kat stesen LRT BTS tak dapat dikumpulkan... so takde laaa kan... yang ader pun gamba setibanya di Tanjung Malim... tapi cerita secara details bole diketahui lebih lanjut di dua blog ini AKID, NISA dan FARAH-JB (yang lain bukan tak best, just blog mereka ni yang saya sempat baca)



inilah Abg Bunkface a.k.a Topek
maaf gambar Adib Sinclair tak dapat siarkan


akak tiket yang tersenyum sepanjang dalam bas
dari tanjung malim ke sungkai
(arini untung lebih katanya)



taktau dah saper konduktor saper penumpang

ni bukan konduktor tapi karburator hehehe

belom sampai muka dah lunyai hehehe

cubaan oleh zubir untuk menjadi
konduktor tidak menjadi



okay... sampai-sampai jer di simpang SMK Sg Kruit... mereka menunggu ketibaan LIMOSIN ISTIMEWA hehehehe .... terlalu istimewa hinggakan diberi nama LIMORI... memang terbaek lah awokk.... hehehe hampir semua alumni yg berada disitu teringat lagi kenangan semasa menaiki LIMORI itu... tapi jenis dah tak sama... konsep masih lagi sama aaa..
perjalanan lebih kurang 20 minit menyusuri ladang sawit, kawasan felda sg klah dan juga kampung orang asli amatlah mencabar.... dah sampai di kawasan kemsait pun satu hal jugak laa kan... masing-masing nak terkeluar bijik mata tengok kawasan kem ... mungkin ada yang menganggap ianya serba lengkap dengan kemudahan asas... seperti tagline kem S.A.T.U. ini... mengharungi segala yang tak dijangka hehehe... maner taknya... tandas pun dah memang tiptop kelas A punyer kan... takde laa teruk sangat... tengok kontraktor aaa T1,T2 & T3 yang buat... mesti laa gempak.... tapi sebenarnya diorg pun tak kesah sangat kot... alaaa apadahal tahan 3 hari.... gamak tak tahan sangat bergayut tepi akar... berak dalam sungai hahahah (macam tau jerk saper buat tuh)

dan akhirnya.. setelah asyik melompat-lompat

simpang SMK Sungai Kruit dimana tempat
para peserta akan menaiki 'limosin istimewa'

dan mereka pun sampai...

haa.... tu diaa.... macam anak itik pulang petang

selain dari periuk belanga... bantal kesayangan juga turut serta dalam kem ini

yang baju merah tu pacat... taktau naper dier posing camtu

kadang-kadang macam manja gak aku tgk pacat neh...
tapi kadang-kadang macam nk bagi makan kasut...
takper ader gamba yang lebih manja hehehe
cat... jgn marah...




yeayy!! kami dah sampai

sumpah budget tough hahahaha

haaa inilah limosin istimewa tuh hehehe

yer mereka sangat seronok dapat naik first class limo


Tiga Dara Pingitan : Esah, Noi dan Azah hehehe

seronok sungguh naek limo ek

"yer... kami sangat excited!!!"

Gamu dikelilingi gadis-gadis pingitan

berani ker nak pingit mereka neh eheheh

"limosin mewah ataupun LIMORI"

woohooo hooo balik kampung... eh silap
woohooo hooo pegi sungkai
woohooo hooo pegi sungkai
woohooo hooo pegi sungkai
hati girang....

akid usha tak puas hati pada izzat nawi

guna jari pun boleh

"lek...lek... aku tak gayat pun" kata farah_K

kawasan "merah" abg kicap ader kenangan disini hehehe

perjalanan yang ngeri
bertambah ngeri apabila disambut dengan abg kacak

kacak bertiga-tga

sesi tak berapa nak kacak

kacak kan kami?? errr what the...

ok... officially, we arrived safely

skuby menjadi 'ringan' dek kerna terlalu excited

mereka tak pernah tengok pokok... sian...

jejaka hutan

tuty sempat lagi amek gamba dengan khemah
nak taruk kat facebook katanya hehehehe

sebelum program bermula kene aa dengar taklimat dulu

taklimat dari Pak Lang tak silap....
tapi Pak Buyung yang paling glamer kat kem neh

geng alumni baru dan lama bergabung

projek mega sedang dirancang (walhal nak buat meja jerk)

dulu kamilah pengakap sekolah yang disegani

"nuqman, kalo ko nk nyalakan api bukan sekadar
tiup pakai mulut jer... malah ngan hidung sekali" kata kecik
"o0o0o camner tu ek... cuba ko tunjuk" balas nuqman

topek dengan seni kraftangan beliau

pakar mengopek bawang
fuyooooo.... tupac pegang pisau tuhhhhh

fuhhhhh mak mertua nampak neh... kompom lulus neh

nak jugak pikat mak mertua

maaf ini bukan mak mertua yer..

yang ni pulak jauh sekali nenek mertua hehehe
tapi dier ni antara tulang belakang kem S.A.T.U.

yusmir diberi tunjuk ajar oleh orang asli tempatan

orang asli spotted again

mak senah and mak joyah doing the tamba

cubaan menggoda jejaka berbaju putih tidak berjaya

sonyap yo time makan haaaa

mangsa kebuluran ketika mendapat bantuan makanan

masih lagi kebulur kot

T1 and T2

abg kicap menjadi role-model kepada peserta

"atuk say....... gewaammmmm"

hahahahahah

terbaekk wokkkkk....

kusyuk sangat tuh nisa

"eh abg kicap tu camne boleh kelihatan time malam ek"

~atuk say bangun...~

inilah MUMU yang sering memeriahkan chatbox sebelum pergi hehehe

aktiviti malam dikendalikan oleh saudara Kicap dan Syaq... memang rata-rata ramai yang seronok dengan game Atuk Say dan sesi lampu terpadam tiba-tiba... semua siap tanya... memang plan dah ker hehehe... haa itu yang korang tak tau... sebab kitorang pun taktau.... hehehehe pastu ader plan sesi F1 oleh saudara Syaq... adeiii masa ni tak semua alumni terlibat (syaq tlg contribute cerita aa sket hehehehe aku pegi isi minyak masa neh... dengar citer best)

jadi selesailah sudah hari pertama kami di kem S.A.T.U. ..... banyak lagi cerita menarik sebenarnya yang boleh dikongsi bersama... selain dari blog peribadi peserta.... cerita-cerita ini juga boleh didengari sendiri oleh mereka yang merasai pengalaman disana... tak tau nak gambarkan camner... lagipun baru abes babak pertama.... jadi terlalu awal nak kater best sangat pun...


jadi... tungguuuuu........

cont.....

12 comments:

mr. carl arif said...

cool.. cambest dok dalam tent.

kerajalah karaja lalala~~

sitinursyafiqahderani said...

pergh.. ade yg lebih awal mengomen..
x aci...
ala... nk lg gambo..

p/s:lpas nih sure kene pelempang ngan abg zaki...

budaktembam said...

abg zaki.pic sy xbyk pn..hahahah..xpe2..smue pic lawa..thanx=)

apple said...

walaupun tepat seminggu kem berlalu, sayer masih tergelak tgk gamba2 ni..
rindu nye..

arment said...

waaa... sape ltak gmbr kt fb sile tag ak skali. x kire!! wahuahuahua... :P

Nissie said...

tu tuty bukan amik gambo kat khemah, dia carik coverage telepon tu :P

honey said...

First entry memang dah nampak dah best tu gamaknyer nok!best glerr kot..tu belum cite alumni pompuan mandi sungai waktu malam..kelas nyah..rasa macam ikan duyung pun ada..hahahaha

{~...iniakid...~} said...

muka pacat cam ikan keli

tang janggut

wkakaka

ouh,kak nadia.pacat tak merayau time mandi?
agagaga

AuRa said...

keli jadah..

oit2 ape tuduh2 aku skodeng neh??

{~...iniakid...~} said...

hahaha

pacat binatang la.

adeh.

Yuzy said...

Stim,beb.Lagi stim kalau boleh nengok dalam mac.Hukhuk.

almie ariff said...

hahahha....
sape nk gmbr kat zaki?
agak2 korg bila zaki nk bg?
aku je tau..hehehe...
tp da brubah kot...betul x zaki..
btw,ko simpan gmbr kat klang ke H.O.L?