Tuesday, February 10, 2009

WRECK UNIT bersama ALUMNI WAWASAN : entree #4


it's time to have fun


Isnin
9 februari.
8 pagi.
tapak khemah, PSB.



Aktiviti pagi.

ramai yang dah mula bangun masa neh... semuanyer agak excited menanti aper yang akan berlaku pada hari ini.... kami bersarapan di kedai pakcik kungfu (pakcik Zaini jugak laaa)... dimana sekali lagi nasi goreng beliau amat pedas ... terbaik... seperti yang berlaku pada Masen...
berpeluh ataupun mandi junub kitorang pun taktau.... dan keluarga zarko (nak jugak sebut) datang untuk turut join (ini bermakna zarko kene behave huhuhu sangap laa jawabnyer hehehe).. dan ramai yang bangun terus ke laut, dah join Dewa Api menyejukkan badan dengan mandi pada pagi itu... siap buat game sendiri lagi dah haaa....

morning sunshine

"betul senah.... memang mak nampak dier cocok tang situ"

politik kedai kopi

yeah.... mak zarko pun tiba (kene behave neh)

makan time

muka tahan pedas dan ngantuk

world record makan nasi tanpa gigi paling pantas

yer... kami bahagia

geng bas sekolah

geng jurudapur import

pritt....!!!!


haaa... kan dah cakap... buat2 behave aa tuh...

jurudapur yang bertelagah tentang ayam maner dicuri

"ikut cakap orang tua-tua, nak start urut mula ngan kaki kanan dulu"

maaf!! ni bukan ayah saya


Aktiviti pagi dimulakan dengan senaman oleh Kicap (ntah aper laa senaman mengarut yang korang buat tu kan...) dan sekali lagi Seman Say dijalankan... dan seterusnya sesi pembahagian kumpulan dan mencipta nama, cheer dan tagline... sebanyak 5 kumpulan telah dibuat dan mereka terdiri daripada kumpulan Tentang Bulan, Bintang, Gamat Seyh, Kahanga (disalah sebut sebagai Kandahar oleh Kicap) dan Tuntung Laa. Kumpulan mereka bertemakan laut, jadi itulah nama yang dapat dikeluarkan... geram....

senaman pagi

aper jenis senaman tak diketahui

Seman Say lagi

duel Seman Say

yaa... saya kalah awal

kami dah bersedia

aper nama group kiter... geram...

Hani... selaku penjaga markah

senaman si Bobby



Aktiviti Sukaneka.

Selesai pembahagian kumpulan mereka terus ke medan pertempuran. Game yang pertama adalah lari bawak tempurung. dan orang pertama yang pecahkan tempurung. Bob jr pun tak pecah... teknik tak betul tuh... ader jugak laa beberapa orang yang macam tak pernah main dan ader gak yang sangat laju seperti izzat nawi (terbaek siot ko... bapak laju giler.... geram...)
pastu acara bawak bola pingpong dalam sudu sambil mengepit belon... kalini kicap, topek ngan yus join kumpulan sebab tak cukup orang... dan ternyata diorg lak yg over excited hahahaha...
dan aktiviti sukaneka yg terakhir ialah lari bawak span (lebih bagus kalu dinamakan acara serap... serap... perah.... hahahah giler semacam bunyik dier)... dan terdapat individu yang disangka pemalu tapi biler dah mensasarkan nak menang... memang excited habess.... korang tgk jelaaa gamba.... harap individu tersebut tak marah... tapi korang memang giler aaaa weiii.... hehehe....



pembentangan nama kumpulan

moderator dan pemberi markah

kumpulan Tentang Bulan

kumpulan Bintang

kumpulan Gamat

kumpulan Tuntung


kumpulan Kahanga

saudara meon sangat bergaya untuk memulakan acara

manusia paling laju atas tempurung, Izzat Nawi

konon menang aa tuh


ok syarat baru.. saper kalah kene calit

demonstator

nampak senang

tengok bunkface aaa kan...

berjaga-jaga

macam haram gaya ayet

cam steady jerk...

lagi steady

balancing badan skali

hati-hati suraya...

aper masalah ko ni haaa...

dan yang paling best skali ialah sesi kene calit utk mereka yang kalah... hahahaha ... ini idea bapak aaa... bagus pak... sangat bernas... dan masa acara ketiga tuh... skuby telah diperkotak-katikan oleh Toge... takper skuby... nnti ko fire dier balik hehehehe.... lagipun ko nmpak kiut biler kene calit... dan dalam gembira... kita telah digemparkan oleh Tuty kerana perasan kaki Azan yang berdarah... haa tulaa org suruh jalan ko berlari tak ingat dunia... seb baek takde aper2... kitorg harap Azan akan pulih dengan kadar segera...



calitan pertama

diskusi tentang corak

aper yang penting?? calit!!!

mereka gembira dicalit

acara berikutnya... terbang ke bulan

woiii... jangan lari laa...

aikkk .... posing sakan nampak

perghh... bersungguh-sunguh ko ek... dah macam paus dah...

weiii orang suruh basahkan span... ko bantai pose kiut lak...


lagi sorang...

woohooooo....

gelak sakan Hajar

sempat lagi tuh Lilo

huihh cepat-cepat
awww... seksi dan kreatif hehehe

confirm leh menang group bob neh

yerr... kami tukang perah

rasanya kalau melompat kerap mau kering badan neh

orang rendah, lompat tinggi... bagus

time ni ko seronok kan azan, sampai kaki berdarah pun tak perasan

siot.. main tipu ... kantoi!!!
kamilah jelitawan WreckUnit... hahah statement tak tahan

Meon sang kacak

pengadil jemputan yang berat sebelah

punca calit kedua

calit... calit... calit..!!!

sangat tertekan kene calit hehehe


Aktiviti Makan.

selesai aktiviti pertama mereka semua dihidangkan dengan juadah BBQ... iaitu ayam, hotdog, daging burger... mungkin isu makanan ini dapat diperbaiki lagi pada masa akan datang... sedap memang sedap tapi perlu balancekan menu dan mungkin banyakkan lagi (kene tengok budget gak kot hehehe) tapi chef dan penasihat makanan dah buat yang terbaik... sampaikan ramai yang tapau bawak balik hehehehe....

chef sedang berbincang


"orang nak makan laa mama... papa..."

nyum... nyumm..

"yer... kawan-kawan, kita harus mengamalkan diet seimbang" kata nicky

kami geng kuat makan

antara wajah-wajah individu ketika makan



Aktiviti Aper yang Penting??

hahahaha aper yang penting?? .... haa baru punyer USAHA!! kehkehkeh pada sebelah petang dua aktiviti telah dijalankan iaitu buat layang-layang dan ping pong piang..... bermacam aksi sewaktu membuat layang-layang yang boleh kita lihat dan ternyata Syaq turun dengan ilmu engineernya... tapi layang-layang Tentang Bulan gak naik dulu... tgk aa saper engineer hehehe....
dan aktiviti bersuka rai diakhiri dengan acara ping pong piang... tak Kicap telah mengambil inisiatif awal utk mengelakkan perang besar disamping mengelakkan baju kotor hehehe...



harap maaf!! gambar ketika membuat layang-layang
tiada dalam simpanan.

Ini kerana jurugambar Bernami ketika itu sedang kusyuk membuat layang-layang juga
segala kesulitan amat dikesali


segak, kacak, bergaya

bob dan meon sempat bergurau senda

scene penang hehehe

acara terakhir....

korang simbah jer muka diorg neh...

menanti penuh debaran

dah kene dah...
kami kebal

lilo : gimana ney deh
ain : lek....lek... biar akak settlekan
nik : aku dah cakap, diorg letak tepung jerk
tuty : abeh apsal aku ader bau telur dalam baldi tu tadi
ayet : tuai padi antara masak... esok jangan layu-layuan

kumpulan yang kerap diberi tekanan


mak aihh... depan belakang tangan nicky hentam...

ini kiter gunakan bahan spf 15

amek ko... tadi buat akak ek...

suka plak adik si zarko ney kan

maka tamatlah sudah ping pong piang



apa-apa terima kasih kerana memberikan kerjsasam yang amat memberangsangkan... aper yang penting??? barulah KERJASAMA!!! hehehehe dan terima kasih kepada crew-crew yang turut serta dalam acara petang itu... juga kepada penjaga markah,iaitu Hani, awek Zul kerana begitu tulus dalam pemberian markah walaupun terdapat ramai yang cuba merasuah beliau utk mendapat markah lebih hehehehe....

Liana dan anak buah

Shah, husband Liana

Liana & Shah, pasangan yang banyak terlibat dalam program Wawasan sebelum ini


jadi selesai beraktiviti tiba masa untuk pulang


cont....

4 comments:

ieyzComei said...

gumbira nya saya pada hari itu

w'pown exam pada ari slasa dah xhengat da

tapi tak apa "yang penting.....USAHA"

apple said...

huhu..manyak nyer gamba..
camon abg zark..mau lg..
heheheheh..

PD sangat besh!!
sayer suker..
memori indah..terima kasih sume..

n walaupun ade yg geli2 nak letak reben kat arial kete, korg letak gak..caya lah korg!
terima kasih daun keledek.. =D

luqman said...

btol3...
mmg best laaa p PD..
1st time naek banana boat..
1st jgk p camping santai, biasanye kalu p berkhemah nie, msti prog2 motivasi...buhsan siot..wakakaka..

korg mmg gempak....:)

dah2, xley puji lebey...takot2 idong jd tinggi, jln xnmpk depan plak~ :P

by da way, nk perbetul kan sket...group yg 1st naek kan layang2 aritu, group ktorg ler, group Tuntung..hihi..arap maklum

apple said...

haha..
biler igt2 balik, seman say abg kicap x aci..
huhuh..

"seman say tangan turun..ok..sape yg masih idup angkat tgn..ha..sape yang angkat tgn tu mati..sape suh ko angkat tgn..seman xcakap pun"
wakakakakaaaaa...

*walaupun saye mati awal, saye enjoy gelakkan org..* wakaka..