Monday, August 11, 2008

And the award goes to.....

merah ...

hitam ...

putih ....

satu kombinasi garang..... ditambah pula dengan kerlipan lampu dan juga suasana penuh glamour...

"2489 ... kaunter 32"

namun apa yang sedang kami lakukan??

mengapa hanya berdiri??

apakah gambar diaatas menunjukkan sudah ada kaunter untuk lelaki bujang mendaftarkan diri mencari pasangan??(memang dah ader kan...??)

adakah ini antara calon pasangan yang di maksudkan??


aduhai.... kalo macam ni laa calon menantu mak aku kan.....

yang sebelah kiri tu jer calon untuk lelaki bujang...
kanan untuk pompuan


kalo dulu bole laaa datuk siti jadi calon tapi ..
sekarang dia sudah kepunyaan datuk K..

ehh jap ni maner satu artis maner satu calon
atau
maner satu pencari pasangan neh....

eh kejap... kejap...

apsal semua calon pasangan nampak macam artis....

dimanakah agensi pencari jodoh ini...

hehehehe.... mesti laa tak wujud kan agensi macam ni...

so aper sebenarnya yang sedang berlaku.... sebelum aku bercerita lebih lanjut, kita tengok dulu beberapa entry pix yang ader untuk pengunjung SoulOfWreckUnit (SOWU.... apsal cam klaka jerk singkatan dier ek)

farah dengan gaya mata menggoda

thorn among roses hehehehe

kalo bab posing... korang memang mengalahkan artis kan...

hahahaha ini ntah saper ntah.... diorg cool
perjuangan mereka terhadap industri seni tanahair
tapi nk tanya sket bang ek... salu beli CD kt music store
atau just download internet jerk hehehe jgn mara aaa

waaa.... sempat jugak tuh bergambar ngan artis

cubaan para peminat untuk bergambar dengan artis kesayangan mereka...
tahniah!! anda berjaya...


so sebenarnya entri kali ni bukanlah aktiviti teras WreckUnit..... tapi disebabkan laman Web Wawasan Uniten masih lagi dalam proses baikpulih, kemaskini dan naiktaraf (perghhh..... tak macam semua perkataan lak aku guna kan), jadi SOWU dijadikan platform sementara untuk menyiarkan semua rencana atau aktiviti yang ader kaitan dengan Wawasan Uniten .... lagipun WreckUnit pun memang berasal dari Wawasan Uniten jugak... so itu serba sedikit tentang mengapa post kali ini dikeluarkan (dipublish laaa..) tapi post kali ni tentang aper ...

haaa........ kiter kasi ghairah sikit lagi...

let you guys wonder....


aduhai Hannah Tan...
memang laa ko bagi jantung aku hampir gugur


Perhatian!!gambar ini tidak rosak atau tersalah setting...
tapi disebabkan mereka berdua ini lebih bergaya daripada artis yang hadir
maka, gambar ini telah terlebih glow dari gambar yang lain
jurugambar kami masih mencari-cari bagaimana kejadian ini boleh berlaku

maaf!! ini bukan artis... malah beliau belum bole sain kontrak lagi
selagi tidak mencecah 21.. tapi mungkin satu hari nanti beliau akan menjadi seorang artis..
bodyguard awal-awal dah upah dah...


so what really happen that nite was, 33 Uniten's students that most of them were Wawasan Uniten's members, has been invited to be a mock fan at the 21th Malaysian Film Festival or Festival Filem Malaysia (FFM21) at the Putrajaya International Convention Centre (PICC).

jadi meriah atau tak meriah aktiviti malam tu... hanya mereka yang pergi dapat menilai dan kenangan itu akan tersimpan samada manis ataupun pahit hehehehe...

jadi harap anda menikmati antara gambar-gambar yang sempat dirakamkan pada malam itu...

Eman Manan & Erma Fatima .... orang lama yang disegani

Umie Aida.. sporting tuu....

aduhai Nasha Aziz ... ko tetap anggun & comel ...

liyana jasmay.... such a lady now

shot menarik Kuswadinata

ey..ehh... dier tengok photographer laa hehehe

a very powerful voice from Siti Nurhaliza

bak kater MAN "Darah Hidung laa siall....." hahaha

saper kater Apek dah bersara dari buat lawak

walaupun salah masuk lagu... tapi Stacy ko tetap hebat!!

ni maner satu pelawak maner satu tukang gelak neh...
ader orang cakap muka diorang samer
mungkin yang pakai topi tu lagi gelap kulit dier..
"Apek,bebudak ney ader Fair & Lovely... ko nak??"


satu lagi pose istimewa da... eh ni bukan artis tapi takpe diorang tetap nak bergaya..

haaa ... yang ni bukan studen Uniten ...
diorang ni dah tua dah... dah keje dah pun
Farid & Liana.... korang memang pasangan yang cool.. join lagi next time

perghhh... Anugerah Diva Popular Yang Masih Belajar hehehe

itulah dier persembahan Tarian Naga dari pelajar Uniten

merahhh..... makngah malam ni hehehe...
ko pehal lak tu masen?? cuba nak ngurat liza ek....

Dan ini pula adalah antara filem yang bakal muncul tak lama lagi.... nantikan di pawagam berdekatan dengan rumah jiran anda...

"The Bachelors"

the photographer (dark one...)

"the Trio"

"the Divas"

"the Escalator Girls"

"the Love Birds" hehehehe

"the Skinners"

"Us...."

So dengan itu berakhirlah sudah malam kami... dah tiba untuk kami berangkat pulang ke Uniten...

tapi sebelum tu... jeng..jeng..jeng..

aksi menarik dalam bas ... tak cukup menarik??kejap ek..

haa amacam menarik tak?? nak lagi menarik??

yaarghhhhh.... kesian diorg...
macam bapak panda ngan mak panda tido
hehehe jangan marah aa


"betul bang... kami rindu sangat kat pokok dalam uniten ni..
tu sebab saya turun jer dari bas saya terus pegang pokok ney"


And i guess all the fun couldn't be felt if there's no invitation from our lovely ASTRO girl, AYA... thanks AYA... lenkali ajak lagi dan kalo bole bagi yang ader makan-makan... lapar siot... program yang ader duit pun okay gak hehehehe

AYA with her special pose

Namun....

seperti biasa... agaknya dah memang menjadi lumrah bagi aktiviti WreckUnit kot... mesti ader sedikit perkara yang boleh dikatakan tidak baek terjadi.... tapi syukur alhamdulillah tidak ader kecederaan yang teruk mahupun kekal kepada mereka yang turut serta... aper pulak kali ni... korang tengok laa sendiri...

inilah acara yang paling grand sekali untuk kitorang semua... demmit

sedih kan kecelakaan itu hehehe... tapi tak mengapa asalkan semua hepi... "eh baru aku perasan Farid ... ko pun tolak bas gak hahahaha... bagus aa ko ni... lenkali panggil ko jela kalau bas rosak ek hehehe"... so lebih kurang jam 12:15 malam kami sampai di Uniten... haaa seb baek ingat ... walaupun waktu nak bertolak tu ramai sangat yang datang "awal giler" ditambah pulak ngan rasa lapar so kitorang decide taknak balik umah lagi... pegi maner?? makan laaa....

kat maner mestilah restoran paling hebat kat puchong tu....





Mc'Donald Equine Park hehehe....


dalam kelaparan masih mampu mereka tersenyum

hurmmm.... man + nan = manan = eman manan hahahaha

ini geng Meja Engineer & anak buahnya

ini pulak geng Intelektual & Muka Beriman

ini dinamakan kumpulan Neraka Jahanam

dan yang terakhir and of course yang terhebat hehehehe...
kumpulan Single Yang Tetap Bergaya Tapi Suram Harapan
hahahahaha


jadi ... itulah aktiviti untuk hujung minggu kami pada kali ini...

yang akan datang??

kita akan tunggu aper yang bakal berlaku hehehe... jadi terima kasih sekali lagi pada semua yang sudi hadir... dan saya nak mintak maaf sekiranya ader terkasar bahasa lisan dan bahasa tubuh (hehehe rasanyer macam banyak jerk... tension weiii ) dengan anda semua... sori laaa yerk... saya hanya menjalankan tugas... harap jangan simpan dalam hati... dan mungkin di lain kali kiter boleh join lagi (tu pun kalau tak serik dah laaa hehehehe)

juga ingin saya mengambil kesempatan untuk mengucapkan terima kasih pada pihak astro yang telah sudi menjemput kami (thanks again AYA)... dan sudah semestinya blog ini tak menarik kalau takde gambar kan... so credit to :
Main Photographer
Syaq
Apek
Masen

SideKick photographer
Zark
AYA herself
and for those who brought their camera hehehe
p/s: saya mao gambar dari camera anda yerk...

Lastly, siler kunjungi SOWU selalu untuk sebarang aktivit terbaru.... dengar2 PD dah start plan aktiviti hehehehe.

TITIK!!

4 comments:

encikmasen said...

gambar atas stage tu gempak syiall..

gile ah engineer cum photographer, mr shake!~..yeah..

tp glow effect tu chun syiall..

Niss said...

yup2. agak la. abg shaq mmg gempak gak ar,

nand iraysan said...

menarik btol.. manan eh..?
lahanat..!!!!
hahahaah

Ain Apple said...

owh sangat nostalgic !! like this.. rindu wawasan... ;')